Greek English
 
Αρχική Σελίδα / Ειδήσεις / Ανακοινώσεις / Εκδηλώσεις / Τρέχουσες
Print this page
Τρέχουσες
18/06/2024

ΝΤΙΝΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

Κατηγορία: Greek

Ο Μαθιάτης και ο Λυθροδόντας εκφράζουν τη θλίψη τους για

τον αδόκητο χαμό του Ντίνου Ιορδάνου

 

Οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων Μαθιάτη και Λυθροδόντα, οι Ιερείς, οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των Ιερών Ναών του Αποστόλου Βαρνάβα στο Μαθιάτη και του Αγίου Θεράποντος στο Λυθροδόντα, καθώς και οι Χριστιανικοί Σύνδεσμοι Μαθιάτη και Λυθροδόντα, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του γνωστού Κύπριου επιχειρηματία, Ντίνου Ιορδάνου, για τη μεγάλη απώλεια και τη βαθύτατη τους θλίψη για τον αδόκητο χαμό του εκλιπόντα, που έφυγε ξαφνικά από την ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 71 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο το οποίο υπέστη,

Οι Κοινότητες Μαθιάτη και Λυθροδόντα έχουν κηρύξει τριήμερο πένθος, με τις σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια των δυο Κοινοτήτων να κυματίζουν μεσίστιες. Ο Ντίνος Ιορδάνου αποτέλεσε μεγάλο ευεργέτη για τις δυο Κοινότητες, προσφέροντας πάντοτε ανιδιοτελώς και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Με καταγωγή από τον Μαθιάτη, ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου βρέθηκε το 1969 στην Αμερική όπου αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του εργάστηκε αρχικά στον ασφαλιστικό κολοσσό AIG.

Στη συνέχεια, προσλήφθηκε από την Berkshire Hathaway, καταλαμβάνοντας το 1987 τη θέση του Προέδρου του Τμήματος Εμπορικής Ασφάλισης Ατυχημάτων της εταιρείας, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εργάστηκε ως Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της American Home Insurance Company, θυγατρικής της American International Group.

Υπηρέτησε επίσης από διάφορους ρόλους στη Zurich Financial Services και συνδεδεμένες εταιρείες της, ως ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Zurich Financial Services, ως Πρόεδρος της Zurich-American Specialties Division, ως Chief Operating Officer και Διευθύνων Σύμβουλος της Zurich American και ως Διευθύνων Σύμβουλος της Zurich North America.

Ο Ντίνος Ιορδάνου διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arch Capital Group Limited από τον Αύγουστο του 2003 και διοικητικός σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2002 (αφυπηρέτησε τον Σεπτέμβριο του 2019).

Τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του Προέδρου της Vantage Group Holding Ltd, του μη εκτελεστικού διοικητικού συμβούλου της Verisk Analytics Inc., ενώ ήταν και μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου. 

Η Vantage Group Holdings, στην οποία κατείχε τη θέση του Προέδρου, παρέχει αντασφαλιστικές υπηρεσίες στους τομείς της καταστροφής ακίνητης περιουσίας (σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία), καθώς και ειδική αντασφάλιση σε κατηγορίες ατυχημάτων, όπως τα θαλάσσια, τα ενεργειακά, αεροπορικά, κ.α., όπως και στον τομέα των υποθηκών.

 
 
ΚΑΙΡΟΣ
 
 
 
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
 
« Σεπτέμβριος 2024 »
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΙΑΤΗ
Μάρκου Δράκου 3
2568, Μαθιάτη
Τηλ : 22540028
Φαξ : 22210479
Email : koinotiko.simvoulio.mathiati
@cytanet.com.cy